Info

Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv är podcasten för alla småföretag. Vi vill skapa driv genom att dela med oss av egna och andras erfarenheter inom entreprenörsskap. Nytt avsnitt kommer varje måndag, ibland oftare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Entreprenörsdriv
2017
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: July, 2015
Jul 27, 2015
7: Sten Gunnar Johansson del 2, att sälja internationellt

För många svenska småbolag är den svenska marknaden alldeles för liten, man måste sälja internationellt. I detta avsnitt berättar Sten Gunnar Johansson om sina erfarenheter med att sälja på den internernationella marknaden.

Jul 20, 2015
6: Sten Gunnar Johansson del 1. 20 år med Mjärdevi Science Park

Sten Gunnar Johansson har varit VD å Mjärdevi Science Park i 20 år. Vi möter honom i två avsnitt. I detta avsnitt talar vi om företagandet och fördelarna med att jobba i en science park. Vi talar även om det två viktigaste faktorerna enligt Sten Gunnar för ett lyckat entrepreönrsskap: Nätverkande och kompetensförsörjning.

Jul 13, 2015

Vi får besök av Lars Dahlberg från Business Reflex och talar om digital marknadsföring och försäljning. Den digitala världen skapar fantastiska möjligheter, men det gäller att ha koll på verktygen och vara uthållig.

 

Jul 6, 2015

Vem gillar att ringa kalla samtal?
Inte många, men de kalla samtalen kan göra varma. Ett kallt samtal är när man ringer någon man inte känner och erbjuder en tjänst de inte frågar efter. För att lyckas med detta måste jag tror på det jag säljer, och ha en grundläggande drivkraft och passion i det man håller på med.

Man måste ringa kunder!

Måste man ringa till potentiella kunder, för vi gör affärer mellan människor. Det finns en allmän föreställning om att kalla samtal inte fungerar, och det kan vara en ursäkt för att slippa göra de obehagliga samtalen.

Magnus berättar att EQP har ständigt utbildningar i mötesbokning. Genom att fokusera så kunde elva säljare boka 54 nya kundbesök på två timmar. Det viktigaste är förberedelser, en namnlista och att man vet lite om företaget.

Namnlistan skall vara klar innan du börja att ringa. Som tumregel behöver du 10-15 namn innan en aktiv ringtimme, och då får du 1-2 möten. Magnus menar att det är fyra saker man tänker på:

  • vem är det som ringer
  • vad vill den här personen
  • har jag tid att tala med den här personen
  • finns det något intressant för mig?

Samtalet först och säljet sen
Börja inte sälja för tidigt och acceptera ett nej och gå till nästa på listan. Det finns ett värde på alla tagna kontakter. För att komma till ett möte måste du skapa nyfikenhet och visar respekt för personens tid.

Prata eller berätta  inte för mycket i telefon. Avsätt tid för mötesbokningen och gör det koncenterat. Träna, gå kurs, se en film på youtube och läs tidningar eller en bok, t.ex. Magnus Johanssons bok Myror kan fånga elefanter.

Lycka till.

 

 

1