Preview Mode Links will not work in preview mode

Entreprenörsdriv


Entreprenörsdriv - Sveriges största podd om entreprenörsskap sedan 2015. Vi pratar om drivkrafter och företagande, med gäster och med oss själva. Med mer än 500 avsnitt är vi Sveriges största podd inom företagande och drivkrafter. Tomas är programledare och producent. Vi lever det liv vi pratar om. Vi pratar om våra och andras framgångar och motgångar. Ofta är det gäster och mest är det Tomas som är programledare. Tomas skapar personligt och intressant innehåll med podcasting åt företag och organisationer. Podden kom till på ett initiativ av Tomas Tränkner med Magnus H Johansson som medryttare ibland. Vill du komma i kontakt med mig så kolla in www.entreprenorsdriv.se 

Jul 6, 2015

Vem gillar att ringa kalla samtal?
Inte många, men de kalla samtalen kan göra varma. Ett kallt samtal är när man ringer någon man inte känner och erbjuder en tjänst de inte frågar efter. För att lyckas med detta måste jag tror på det jag säljer, och ha en grundläggande drivkraft och passion i det man håller på med.

Man måste ringa kunder!

Måste man ringa till potentiella kunder, för vi gör affärer mellan människor. Det finns en allmän föreställning om att kalla samtal inte fungerar, och det kan vara en ursäkt för att slippa göra de obehagliga samtalen.

Magnus berättar att EQP har ständigt utbildningar i mötesbokning. Genom att fokusera så kunde elva säljare boka 54 nya kundbesök på två timmar. Det viktigaste är förberedelser, en namnlista och att man vet lite om företaget.

Namnlistan skall vara klar innan du börja att ringa. Som tumregel behöver du 10-15 namn innan en aktiv ringtimme, och då får du 1-2 möten. Magnus menar att det är fyra saker man tänker på:

  • vem är det som ringer
  • vad vill den här personen
  • har jag tid att tala med den här personen
  • finns det något intressant för mig?

Samtalet först och säljet sen
Börja inte sälja för tidigt och acceptera ett nej och gå till nästa på listan. Det finns ett värde på alla tagna kontakter. För att komma till ett möte måste du skapa nyfikenhet och visar respekt för personens tid.

Prata eller berätta  inte för mycket i telefon. Avsätt tid för mötesbokningen och gör det koncenterat. Träna, gå kurs, se en film på youtube och läs tidningar eller en bok, t.ex. Magnus Johanssons bok Myror kan fånga elefanter.

Lycka till.