Info

Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv är podcasten för alla småföretag. Vi vill skapa driv genom att dela med oss av egna och andras erfarenheter inom entreprenörsskap. Nytt avsnitt kommer varje måndag, ibland oftare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Entreprenörsdriv
2017
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015
Dec 28, 2015
33: Affärsjuristens syn på vad som är ett bra avtal

Vad bör man tänka på vid avtalsskrivning? Det viktigaste är att läsa igenom allt!Affärsjuristen Elisabeth Wedenberg ger oss sin syn på hur man upprättar ett bra avtal.

Dec 24, 2015
32: Den perfekta småföretagarjulen - finns den?

Får småföretagare någon julledighet? Detta avsnitt handlar om hur man kan undvika stress inför julen, och om det finns en perfekt jul. Gunnel Ryner är gäst.

Dec 21, 2015
31: Styrkebaserad utveckling - gör dig och företaget till en vinnare

Släng problemglasögonen -starta en positiv revolution! Den VD och chef som lyckas med det får en organisation som slår alla konkurrenter, menar Gunnel Ryner, som gästar podden. Vi talar om kraften i att se styrkor i sig själv och andra, och bygga vidare på det.

Dec 14, 2015
30: Koncernjuristen som startade eget

Elisabeth Wedenberg är koncernjuristen som startade egen byrå. Lyssna på hur hon ser på att vara egen företagare och hur de skaffar kunder.

Dec 7, 2015
29: Offentlig upphandling - så jobbar du bäst med anbud

Inom offentlig upphandling gäller det att skaffa så mycket information som möjligt, och ställa frågor. Den som är bäst förberedd har störst chans att vinna upphandlingen. Vi talar om olika sätt att förbereda sig på och ger tips på vad man kan göra.  

Nov 30, 2015

Att sälja till kommuner behöver inte vara svårt för småföretagare. I detta avsnitt diskuterar vi hur man kan göra och vad som gäller.

Nov 23, 2015
27: Mässor - dyrt och onödigt eller helt fantastiskt?

Att ställa ut på en mässa är en stor kostnad för ett litet företag. Hur skall man tänka? Vi talar om våra egna erfarenheter och tips kring att ställa ut på mässor. Att välja rätt mässa, förberedelser, på mässan och uppföljning.

Nov 16, 2015
26: Wow, vilken smakstart! Men sen kom våren...

Företaget fick en rivstart som exjobbsförmedling. Men sen kom våren och uppdragen uteblev. Vad gör man då? Hör historien om hur Xamera tog sig vidare.

Nov 9, 2015
25: De skaffade kunder först och startade företaget sen

Hitta kunder först och starta företaget sen. Så tänkte Jacob Svensson och Oskar Bentfors när de skulle dra igång Linköpingsföretaget Xamera. De berättar om sina erfarenheter som företagare och entreprenörer, och hur de ser på risker, finansiering och tillväxt.

Nov 2, 2015

Om alla i ett litet företag hittar sin säljstil finns det mycket att vinna. Och alla kan sälja, det gäller bara att hitta sin egen säljstil, menar Magnus Johansson, som skrivit boken Försäljning -enklare än du tror. Vi pratar om säljstilar och säljtips som boken tar upp.

Oct 26, 2015
23: Rätt styrelsearbete får företaget att växa

Styrelsen kan ha stort inflytande på företagets framgång. Lars Bengtsson delar med sig av sin syn på styrelsearbete. Vi talar om hur styrelsearbete bör fungera, ägardirektiv och vikten av att har rätt människor i styrelsen.

Oct 22, 2015
22: Heart IQ - stanna upp och hinn mer!

Annelie Påmark och Carl Österberg har skrivit den populära boken "Vägra följa John". Vi talar om vikten av att stanna upp, reflektera och hitta inre drivkrafter. Det kan ha stora effekter på hälsa, effektivitet och göra livet som företagare lättare och mer lönsamt. Ett avsnitt som berör!

Oct 19, 2015
21: Vägra följa John - att göra det man egentligen vill

Anneli Påmark och Carl Österberg har skrivit boken "Vägra följa John". De gick från karriär inom industrin till att söka sin egen drivkraft. Det mynnade ut i bland annat en bok. Lyssna på vårt samtal kring drivkrafter och betydelsen av jobba mot sina egna mål och inte någon annans.

Besök bloggen www.bloggen.entreprenorsdriv.se

Oct 12, 2015
20: Lars Bengtsson - hur startups kan växa snabbt

LEAD rankas som Sveriges bästa företagsinkubator. Av Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kom 4 från LEAD. I detta avsnitt berättar Lars Bengtsson om hur de jobbar med små innovativa företag för att de skall växa snabbt. Han berättar vilken den viktigaste frågan är för alla småföretag, och varför den måste besvaras innan man gör något annat.

 

Oct 5, 2015
19: Lars Bengtsson - tog Kreatel från liten till miljardföretag

Lars Bengtsson var VD på Kreatel, som växte från startup till miljardföretag. Han berättar om entreprenörsskapet under sin tid på ABB, och hur Kreatel kunde gå växa med 1000 % på ett år.

Se www.bloggen.entreprenorsdriv.se

Oct 2, 2015
18: Hanna & Hanna berättar om Ung Företagsamhet

Att jobba med entreprenörskap och företagande som ung ger många fördelar senare i karriären. Vi möter Hanna Engström Löwenborg och Hanna Eriksson på Ung Företagsamhet Gävleborg som berättar om deras jobb.

Sep 30, 2015
17: Ousmane del 2, så får jag kunder till kliniken

Att ha många kunder, och dessutom ta bra betalt är väl en önskedröm. Ousman som driver en Osteopatklinik i Linköping har lyckats med detta. Hur gör han? Lyssna på andra delen av hans berättelse.

Sep 28, 2015
16: Ousmanes osteopat klinik är fullbokad i 6 mån

Ousmane Bangoura är osteopat och sjukgymnast. Han berättar om hur det var att komma till Sverige för 12 år sedan, om arbetsförmedlingen som inte trodde på honom och betydelsen av att tro på sig själv. Idag tar han 900 kr/h och har 6 månaders väntetid till hans klinik. Lyssna på första delen av två av hans faschinerande berättelse.

Sep 21, 2015
15: Karwan Yousif del 2 - Hur man lyckas som frisör

Karwan har drivit sin hårsalong i 10 år. Trots hård konkurrens har han kunnat fortsätta. Karwan berättar vad som är viktigt för honom i företagande och för sina kunder. Läs mer på entreprenörsdrivsbloggen.

Salong New Look hittar du här.

Sep 14, 2015
14: Karwan Yousif - från Irak till egen hårsalong

Karwan har idag den egna frisörssalongen NEWLOOK i Linköping. I detta avsnitt berättar han om sin resa hur han kom från Irak, sina utmaningar och vad som har drivit honom att bli den han är idag.

Sep 7, 2015
13: Stefan Åberg del 2 - ta bokföringen till nästa nivå

Stefan Åberg berättar om att redovisningsarbete kan ge så mycket mer värde än bara rapport till Skattemyndigheten. Många småföretag skulle kunna göra bättre affärer om de bara tog vara på de ekonomiska nyckeltal som finns i företaget.

Aug 31, 2015
12: Stefan Åberg del 1 - bra redovisning ger bra beslut

Stefan Åberg jobbar som redovisningskonsult i Linköping. I detta avsnitt berättar han om sig själv och hur han hjälper småföretag.

Aug 24, 2015
11: Charlotte Elander del 3 - Att lämna det trygga jobbet

Vad är det som får en att lämna ett tryggt och bra jobb på det stora företaget, och satsa på det nystartade egna företaget? Charlotte Elander berättar om hur det var att säga upp sig och satsa på något eget.

Aug 17, 2015
10: Charlotte Elander del 2 - hur vi hittade vår säljstil

Att leva som man lär ger trovärdighet. Charlotte Elander på Energifabriken berättar om vad som fick dem att inse det. Hon berättar även hur de jobbar tillsammans med sina kunder i deras marknadsföring.

Aug 10, 2015
9: Charlotte Elander Energifabriken - så växer vi

Charlotte Elander äger tillsammans med fem andra biodrivmedelsföretaget Energifabriken. Hon berättar hur de gjort för att lyckats få företaget att växa, och de tusen säljarna.

1 2 Next »