Info

Entreprenörsdriv

Entreprenörsdriv är podcasten för alla småföretag. Vi vill skapa driv genom att dela med oss av egna och andras erfarenheter inom entreprenörsskap. Nytt avsnitt kommer varje måndag, ibland oftare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Entreprenörsdriv
2017
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: February, 2016
Feb 29, 2016
45 The Social Media Professor Niklas Myhr

Det finns fyra viktiga anledningar till att småföretagaren måste finnas på sociala medier. Detta och mycket annat pratar vi om med professorn i sociala medier, Niklas Myhr. Ett långt avsnitt, men värt att lyssna på för dig som vill komma igång med sociala medier!

Tack Scandic Linköping Väst för konferensrummet.

Mer om the Social Media Professor www.thesocialmediaprofessor.com .

Läs avsnittets bloggpost här: www.bloggen.entreprenorsdriv.se

Feb 25, 2016
44 Så utvecklar Linköpings kommun näringslivet

Linköpings kommun satsar mycket på att utveckla näringslivet. Yvonne Rosmark är näringslivschef och VD för NuLink, det kommunala näringslivsbolaget. Hon berättar hur de jobbar och hur företag kan dra fördel av kommunens arbete.

Feb 22, 2016
43 Hon sålde JAS 39 Gripen med entreprenörskap

Yvonne Rosmark berättar om hur hon använde entreprenörskap för att sälja JAS 39 Gripen. Hur lyckas man som ensam kvinna bland äldre män? Det handlar även om se möjligheter i nya situationer och göra det till en fördel. Vi pratar även ledarskap och drivkrafter. Ett spännande avsnitt med en spännande kvinna!

Feb 18, 2016
42 Carl Rosèn, Aktiespararnas VD, om hållbarhet och entreprenörskap

Carl Rosén är VD för världens största aktiespararorganisation Aktiespararna. Vi talar om varför företagare måste ta Hållbarhet på allvar, finansiering för startups, och vikten av att marknadsföring och produktutveckling går hand i hand. Ett avsnitt du måste lyssna på helt enkelt.

Feb 15, 2016
41 Möt entreprenörslegenden Anders Wall

Från att sälja kaniner på torget till VD för Sveriges största företag. Det är Anders Walls resa, som har drivits av revanschlust. Idag är han 84 år och engagerar sig i entreprenörskap, forskning, landsbygdsutveckling, konst & musik. Lyssna på hans faschinerande berättelse.

Avsnittet spelades in i Nässjö den 10 februari 2016 i samband med aktiestinsens 100 års jubileum.

Tack till Holger Jonasson som tagit fotot.

Feb 11, 2016

Skaffa dig koll på ditt säljarbete genom att göra en budget för alla aktiviteter under året. Det blir lättare att följa upp och ger dig drivkraft att jobba med sälj. Man måste se olika på nya gamla och nya kunder. Gör en säljbudet för varje befintlig kund, hur många möten måste vi planera in? Samma sak gäller nya kunder, hur många och vilka vill vi ha? Gör en plan för att boka in möten med nya kunder. Helt plötsligt har du din säljplan.

 

Feb 8, 2016
39: Content marketing - bygg relationer och bättre säljmöjligheter med värdefullt innehåll

Varför skall man ge bort kunskap? Vi möter content marketing proffsen Thomas Barregren och Pia Tegborg på KNTNT som förklarar varför. Om du vill ha kunder som kommer till dig och bli attraktiv arbetsgivare så är det anledningen. Dagens konkurrentsituation kräver att du tillför något extra.  Om du har tålamodet, och modet, att jobba med content marketing är risken stor att företaget drabbas av växtvärk.

Häk kan du hitta mer info om Thomas & Pia www.kntnt.com

Följ oss på Itunes eller någon annan podcastapp, eller på Facebook.

Feb 1, 2016
38: Kreativitet, politik & brilliant minds

Hur fyller man på med drivkraft, och hur ser ett kommunalråd på entreprenörsskap? Vi pratar om hur mer samarbete över gränserna och brilliant minds kan få fart på företagsamheten.

 

Följ oss på Itunes eller Facebook så får du veta när det kommer ut nya avsnitt.
Besök gärna bloggen, den skrivna versionen av Entreprenörsdriv.
Läs mer om oss och vår podcast på www.entreprenorsdriv.se

1