Preview Mode Links will not work in preview mode

Entreprenörsdriv


Entreprenörsdriv - Sveriges största podd om entreprenörsskap sedan 2015. Vi pratar om drivkrafter och företagande, med gäster och med oss själva. Med mer än 500 avsnitt är vi Sveriges största podd inom företagande och drivkrafter. Tomas är programledare och producent. Vi lever det liv vi pratar om. Vi pratar om våra och andras framgångar och motgångar. Ofta är det gäster och mest är det Tomas som är programledare. Tomas skapar personligt och intressant innehåll med podcasting åt företag och organisationer. Podden kom till på ett initiativ av Tomas Tränkner med Magnus H Johansson som medryttare ibland. Vill du komma i kontakt med mig så kolla in www.entreprenorsdriv.se 

Jun 29, 2015

Om vi inte har något mål vet vi inte vart vi ska. Det är därför det är viktigt med att ha mål, för sig själv och för sin verksamhet.

Har inte alla mål?
Ja det kan man man tro, men faktum är att bara 3-5 % av alla människor har satt egna mål. Tittar vi på en yrkesgrupp som borde vara väldigt målinriktad, säljarna, så är det endast 30 % som har ett starkt målfokus. Det kan också
finnassatta mål, men de följs inte upp, och då har de ingen mening.

Magnus har en trestegsmodell för målstyrning, M3:

  1. Mål skall vara målande och tydliga

  2. Mål skall vara mätbara, vi måste veta när vi är framme och hur långt vi har kommit.

  3. Mål måste vara meningsfulla och kommunicerade.

Mål behöver inte vara statiska

Målen kan med fördel vara dynamiska, dvs anpassas efterhand om saker och ting utvecklas annorlunda än man först tänkte sig. I det lilla företaget är ligger företagets mål och personliga mål nära varandra.

Sätt målet innan du sätter vägen dit
Ett vanligt misstag är att först tänka hur man skall nå målet eller se alla begränsning och svårigheter i att nå målet. Börja istället med själva målformuleringen och vilka drivkrafter som finns. Hur målet skall nås är nästa fråga.

Upp med ribban!

Det finns alltid sätt att bryta ner mål på. Därför bör ribban inte ligga för lågt - upp med ribban! Sätt personliga mål och på vilket sätt du kan bidra till de övergripande målen. Processen att sätta mål är också viktig.

Lästips

Utdrag ur Magnus Johanssons kommande bok ”Försäljning – Enklare än du tror”- Eget förlag 2015

Goals can make or break you.

www.framgångstips.se

 

Lycka till med att sätta dina mål.