Preview Mode Links will not work in preview mode

Entreprenörsdriv


Entreprenörsdriv - Sveriges största podd om entreprenörsskap sedan 2015. Vi pratar om drivkrafter och företagande, med gäster och med oss själva. Med mer än 500 avsnitt är vi Sveriges största podd inom företagande och drivkrafter. Tomas är programledare och producent. Vi lever det liv vi pratar om. Vi pratar om våra och andras framgångar och motgångar. Ofta är det gäster och mest är det Tomas som är programledare. Tomas skapar personligt och intressant innehåll med podcasting åt företag och organisationer. Podden kom till på ett initiativ av Tomas Tränkner med Magnus H Johansson som medryttare ibland. Vill du komma i kontakt med mig så kolla in www.entreprenorsdriv.se 

Jun 22, 2015

Marknadsföring och försäljning är ett jätteområde, många småföretagare upplever detta som ett hinder för tillväxt.Men bra och unika produkter säljer sig själv, kan man tycka. Tyvärr är det inte så, och det har allt för många upptäckt allt för sent.

Det viktigaste i allt företagande är att skaffa och behålla kunder. Men trots det satsar många allt för lite resurser på marknadsföring och försäljning, men även att utveckla oss och förändra oss inom försäljning.

Köparens roll har förändrats
Köparens roll har radikalt förändrats i och med digitaliseringen och därmed tillgången på information. Och det ställer andra krav på den som säljer. Köparen har idag kommit längre i sin köpprocess innan de tar kontakt, och är mer påläst. Idag utvärderar vi det vi skall köpa på nätet i mycket större utsträckning än tidigare.  

Hitta ditt sätt att sälja

Det är stort fokus på pris i det initiala köpläget. Men om jag nu har en bra produkt eller tjänst, hur kommer jag ut med den? Hur får kunden reda på att vi finns? Magnus menar att man skall välja tre till fyra aktiviteter för att få kontakt med sina kunder, sätta det i system och se hur det fungerar för just min verksamhet. Man måste hitta sitt sätt att sälja.

 

De som ligger i framkant är de som kommunicerar innehåll och bjuder på sig själv, och använder digitala medier. Det är utmaningen att inse detta. Den traditionella digitala försäljningen är mer rakt på. Tomas menar att det bästa tipset är att fråga kunderna. Man kan göra enkäter. Konststycket är att kunna lyfta över förtroende och relationer till den digitala värden. Och det kräver tid och resurser.

 

Om man nu inte är så insatt i digitala världen och har ingen budet, hur börjar jag?

Gå på seminarier eller en kurs, nätverka, skaffa kontakter och framförallt följ upp kontakter, “tänk nästa steg”.

Lycka till.